OM MEG

Foto: Anne Valeur

Foto: Anne Valeur

Jeg heter Julie Ilona Balas, er 23 år og bor i Oslo. De fleste kjenner meg som Chiku. Jeg er en selvlært kokk og matentusiast som lever av å jobbe med mat på forskjellig vis. I 2011 opprettet jeg “matbloggen” (som nå har blitt til Julies matblogg), men det var ikke før i 2013 at jeg startet mitt eget firma. Jeg eier og driver Chikus catering, et lite cateringfirma hvor jeg lager frokost og lunsj til bedrifter og eventer. Av og til har jeg også noen hjemmekokkoppdrag for privatpersoner. I tillegg er jeg fast skribent for Godt hvor jeg deler oppskrifter hver tirsdag. Se alle mine Godt-oppskrifter her! Innimellom jobber jeg også som matstylist for kokebøker og i reklamefilmer. Jeg elsker mat og er så utrolig glad for at jobben min består av å lage, selge, skrive, style og skrive om mat! Og at ingen dager er like.

Les mer om jobben min her.

Jeg spiser et kjernesunt kosthold helt uten gluten og er veldig restriktiv på meieriprodukter og sukker. Jeg er opptatt av kvaliteten på maten, og liker å vite hvor den kommer fra og hva den inneholder. Dette gjør at jeg som oftest velger økologisk fra norske gårder. Mitt hovedfokus er å lage sunn og bra mat for både kroppen og miljøet som smaker skikkelig digg og spre matgleden videre. Min første bok “kjernesunt” kommer ut på Gyldendal våren 2015.

Mange av dere har havnet her fordi dere selv har matallergier eller intoleranser. Det er ingenting som gjør meg så glad som når jeg kan hjelpe noen i samme situasjon. Så fortsett gjerne med å sende meg eposter så skal jeg svare så godt jeg kan. Les gjerne innleggene mine om hvordan jeg fant ut av matintoleransene mine her og her.

På denne matbloggen kan du lese om økologisk og kjernesunn mat, god drikke, restaurantopplevelser, livsstil, reiser og litt om naturlig hud- og hårpleie.

Bruk gjerne iHerb-koden min GDG001 for å få rabatt når du handler.

Kontakt