Grønn ertesuppe med mynte

OLYMPUS DIGITAL CAMERADenne ukas oppskrift på Godt er en frisk og god grønn ertesuppe med mynte og speskinkechips. Dette er en superenkel og ikke minst billig suppe. Den blir ekstra god og fyldig med hjemmelaget kraft.

GRØNN ERTESUPPE MED MYNTE
4 porsjoner:
-500 g frosne erter
-3 dl kraft
-3 dl vann
-1 purre
-3 fedd hvitløk
-1 sitron
-1 håndfull mynte
-1/2 ts pepper
-1/2 ts salt
-2 ss olje
-1 pakke spekeskinke

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Start med å finhakke purre og hvitløk. Surr det blankt i en tykkbunnet gryte i litt olje eller smør. Salte og pepre etter ønske.

Tilsett de frosne ertene. Ha så over kraften og vannet så det dekker grønnsakene. På bildet har jeg brukt frossen kraft.

Tilsett en god håndfull mynte, men spar litt til garnityr. Klem saften av en sitron oppi. Gi suppen et oppkok så ertene tiner og blir myke før du jevner suppen med en stavmikser. Nå kan du velge å spe på med mer vann for ønsket konsistens, eller med litt creme fraiche om du ønsker en fyldigere og mer kremete konsistens.

Til garnityr har jeg laget en mynteolje ved å finhakke mynte og røre det ut i litt olivenolje. Stek et par skiver spekeskinke i en varm tørr panne for spekeskinkechips. Server suppen med litt mynteolje og smuldret spekeskinkechips på toppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*