To ingrediens-kjeks

Her kommer kanskje den enkleste oppskriften som finnes. Disse sconesaktige kjeksene har kun to ingredienser pluss det du velger å tilsette. For å bake 16 små kjeks trenger du to store modne bananer (altså skikkelig modne, nesten helt brune) og 4 dl lettkokte havregryn. Jeg tilsatte litt kanel og rosiner. Andre ting kan være nøtter, sjokolade eller kokos for eksempel. Sett ovnen på 185 grader og mos bananene og havregrynene sammen med en gaffel til det blir en klissete masse. Tilsett det du vil og form 16 små klumper på et brett med bakepapir. Klem kjeksene flate for de renner ikke utover av seg selv. Stek i 15 minutter og avkjøl på rist. Disse kjeksene er sunnere enn havregrøten jeg spiser på morgenen. Helt uten sukker og smør, men likevel søte og gode.

4 thoughts on “To ingrediens-kjeks

  1. Pingback: Skikkelig sunne pannekaker | Matbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*