Pierre Boncompain

PB
Pictures via artnet.com.

Vi er på leilighetsjakt om dagen, hvilket ikke bare tar opp store deler av tankekapasiteten min, men også innebærer at jeg har begynt å vurdere kunst ut fra hvorvidt den vil se bra ut på stueveggen. For eksempel har jeg blitt veldig glad i maleriene og keramikken til franske Pierre Boncompain, født 1938. Jeg liker lettheten i motivene, fargene som bærer preg av å ha blitt malt i Sør-Frankrike, og at han har noe tydelig Matisse-aktig over seg. Skal bare finne en sofa som matcher.

TRANSLATION
We’re apartment hunting these days, which means I’ve started to evaluate art based on how well it would look in a livingroom. My latest crush is Pierre Boncompain, born 1938 in France. I like how his motives have a lightness to them, the South of France-like colours, and how there is something very Matisse about his style. Now I just need to find a matching couch.

2 thoughts on “Pierre Boncompain

  1. Hei!
    Elsker Boncompain! Synes det er så utrolif fett+ nittitalls, minner meg om hvordan mamma gikk kledd da jeg var uuung. Er det bare meg, eller deler du 90-tallsassosiasjonen også?

    Og, æh, ikke at jeg har noe med det, men hva ser du etter a? Mener ikke å skrive sånn, har ikke dere pussa opp er det ikke braaaa nok, eller? Mer at jeg er på leilighetsjakt selv, og obsesser om hva aller andre ønsker seg og setter pris på, haha.

    • Åh, samma her! Haha. Forbinder det med både kles- og innredningsstilen til foreldrene mine på 90-tallet, men kobla det ikke før nå.

      Vi vil bort fra Løkka og høyere opp (bor i første nå), og så har jeg lyst på stort bad og soverom og originale tregulv og dobbeldører og peis, og i går kjøpte vi en som har alt det! Dør av glede!

Leave a Reply