Peel, tone, repeat

IMG_7686b
IMG_7706

Har tre nye favoritting: En alkoholfri toner fra Derma E, en kjemisk peeling fra Silk Naturals og en konjac-svamp. Jaha, konjac-svamp, tenker du kanskje, har det noe med druebrennevin å gjøre?

Neida, det er bare en ansiktssvamp laget av den asiatiske rotgrønnsaken konjac og litt forkullet bambus (sic), som jeg har inkorporert i kveldsrenserutinen min et par ganger i uka. Asiatiske skjønnhetsprodukter har gjort store inntog idet vestlige markedet de siste par årene, og disse svampene dukker opp stadig oftere. Den er myk som et hundeøre og skånsom mot huden, men renser mer effektivt enn et renseprodukt alene. Bare husk å bytte den ut annenhver måned så den ikke utvikler seg til en bakteriebombe.

Det er sikkert ti år siden jeg avskrev toner som en unødvendig del av en hudpleierutine, og det gjorde jeg forsåvidt rett i. Ofte er de fulle av alkohol og gjør lite annet enn å fremskynde en rosinprosessen i ansiktet ditt. Men denne dere… den er så bra. Og alkoholfri. Den gjør jo ikke underverker, tilfører litt fukt og balanserer ph-verdien i huden, men hvis man er en av dem som nyter stunden på badet morgen og kveld er det et digg steg å legge til i rutinen. Toppkarakter på Beautypedia har den og.

Nå til den lille, blå flaska som eliminerer nødvendigheten av alle andre peelingprodukter: den kjemiske AHA-peelingen til Silk Naturals med 8 % melkesyre (jeg har skrevet om kjemisk peeling tidligere, her). Den ligner overnight peelen fra Derma E, men inneholder kun vann, aloe vera, melkesyre, naturlig konserveringsmiddel og, av grunner jeg ikke helt skjønner, sodium bikarbonat (dvs typ bakepulver). Med andre ord er det liten fare for bivirkninger, alt den gjør er å peele, skånsomt, over natta. Melkesyre er dessuten mildere enn for eksempel glykolsyre. Skjønner dere hvor bra det er? Blått gull. Skin Naturals slutter aldri å imponere meg.

Svampen og toneren finner du på iherb, mens AHA-peelingen fås kjøpt på Silk Naturals egen side (frakten er ganske dyr, så jeg anbefaler å slenge med et par renseoljer [mitt udiskutable favorittprodukt] eller kanskje noen mineraløyeskygger mens du er i gang).

10 thoughts on “Peel, tone, repeat

  1. Hei! Hvor lenge har det pleid å ta for deg å motta sending fra Silk Naturals? Jeg har ventet i 3 uker nå. :( I følge trackingen ble pakken sendt fra NY 10 Oktober.

    Hilsen utålmodig.

  2. Bruker du ansiktskrem i tillegg til den kjemiske peelingen? Hvor ofte bruker du den kjemiske peelingen, hver kveld? Kan du anbefale en god ansiktskrem til denne rutinen mens du er i gang?

Leave a Reply