Melgaard + Munch

IMG_1851
Denne uka åpner den første av en serie utstillinger på Munchmuseet der Munchs arbeider stilles ut side om side med en annen kunstner. Først ut: Bjarne Melgaard. Her er en av hans skulpturer og Munchs Melankoli fra 1891.

IMG_1923
Jeg var og tok en sniktitt på utstillingen mens de fremdeles holdt på å montere den opp. Melgaard selv tusla rundt og så streng ut som vanlig.

IMG_1861
IMG_1868
Malerier og tegninger av begge kunstnerne er montert hulter til bulter og oppå hverandre i en slags kollasj. Jeg ble ramma av sjokkartet begeistring idet jeg gikk inn i det første rommet, det var så overraskende og funka så bra.

IMG_1889
Ett rom er viet nye verker av Melgaard, som sammen danner en installasjon med tekstil veltende utover gulvet, rotteskulpturer og skremmende tøydukker.

IMG_1896
IMG_1898
IMG_1905
IMG_1919
I den største salen har kuratoren samla begges mørkeste verker – med tematikk som sykdom, død, vold og seksualitet – der forbindelsen mellom de to opplevdes ekstra sterk.

IMG_1921
Jeg likte det jeg så veldig, veldig godt, og det er uten tvil en unik måte å oppleve både Melgaard og Munchs kunst på. Utstillingen åpner for publikum førstkommende lørdag og står til 12. april.

TRANSLATION
This week a very exiting exhibition opens at the Munch Museum in Oslo: Bjarne Melgaard and Munch side by side, in a chaotic, dark and unique setting. It’s open from january 31st to april 12th.

Île Denis

IMG_0918
Denis Island er Seychellenes nest nordligste øy, i underkant av halvannen kvadratkilometer stor. En flystripe for små propellfly deler øya i to, og ellers er den stort sett dekket av tropisk regnskog. Den eies av familien Mason som driver økovennlig resort med 25 chalets på hver sin private lille del av stranda og aboslutt alt er helt fullkomment. La meg prøve å forklare hvorfor.

IMG_0826
Det finnes for eksempel bare snille dyr der, som rare kreps og sjeldne, vakre fugler. For eksempel denne hvite som sitter oppå babyfuglen for å passe på :’)

IMG_0831
IMG_0835
Og kjempeskilpadder! Den eldste er over 100 år gammel og heter Toby.

IMG_0938
Strendene er hvite og klimaet perfekt med 27-30 grader hele døgnet og akkurat forfriskende temperatur på havet. Sola er ekvator-sterk, så jeg gikk en del med hatt.

IMG_1269
Frokostbuffeten har alt man kan ønske seg, fersk frukt, alle tenkelige og utenkelige bakervarer, og en kokk som lager det du har lyst på. Vi ba om Eggs Benedict annenhver dag hehe. 80 % av all maten produseres forøvrig på Denis’ egen, økologiske gård.

IMG_0835b
Overalt er det grønt og frodig til tross for lite regn, fordi det er grunnvann under øya. De har til og med sitt eget kildevann.

IMG_1720
Badet er halvveis utendørs, så man dusjer og tisser og pusser tenner til fulgekvitter og grønne planter. Og i bakhagen er det en liten paviljong der man kan få massasje. (Det fikk man.)

IMG_1364
Det beste var likevel at jeg var der med han her.

TRANSLATION
Denis Island is this tiny speck of sand in the northeastern Seychelles, split in two by a landing strip for tiny airplanes and otherwise mostly covered in tropical rainforest. It was just perfect in every way; beautiful birds flying about, giant tortoises, lush green plants everywhere, 27-30 degrees celsius all day and all night, excellent food from their own, organic farm, and the bathrooms are partly outside with a special area to get massages in. The best thing though was that I was there with this wonderful man.

Azure turquoise cobalt indigo

IMG_1276
IMG_1292
IMG_1292b
IMG_1283
Shorts fra Levi’s, singlet fra Gant, silkeskjerf fra Hermès.

Jeg er hjemme fra kanskje den beste uka jeg har hatt i mitt liv med 20 GB bilder på kameraet og jeg vet ikke helt hvordan jeg skal angripe materialet. Men jeg begynner med å forsøke å forklare hvor utrolig blått havet var: endeløst blått i alle retninger, en ny sjattering hver gang man flytta blikket. Fra lysende turkis helt innerst ved stranda, gradvis til himmelblått, før lag av dypere turkis og kobolt strakk seg ut mot den nesten svartblå avgrensningen mot himmelen. At når man bada og la hodet helt ned i vannkanten så hvordan bølgene gikk over horisonten og fikk himmelen til å smelte inn vannet. At det gikk i akkurat samme farger som Hermès-skjerfet han valgte ut og ga meg til jul.

TRANSLATION
I’m back from possibly the best week of my life, with 20 GB of pictures on my camera and I don’t really know how to begin to sort it all into posts. But I’ll start by trying to explain how incredibly blue the ocean was: endless blue in all directions, a dozen different shades. The light turquoise by the beach gradually turning into sky blue before layers of deeper turquoise and cobalt stretched out against the dark horizon. How if you lay your head close down to the water when swimming the soft waves went above the horizon and the sky melted into the ocean. And how it was just the same shades as the Hermès scarf he picked out and gave me for christmas.

Sofaheng

IMG_0539
Vintage fuskekåpe og genser, Acne-jeans, Adidas Gazelle.

Jeg tror jeg har gått i disse jeansene hver dag siden jeg kjøpte dem i november. De har erstattet Mardou & Dean-jeansene mine som jeg til slutt måtte innse at var en størrelse for store. Når jeg er hjemme neste uke kommer jeg til å selge litt klær jeg ikke bruker lenger, bare fine ting, så følg med!

Hvis du er interessert i hvordan det så ut da jeg tok med antrekket over ut i snøen kan du klikke deg videre til CanonStyle.

Å pudre håret

IMG_0279

…ikke bare for folk på 1700-tallet. Zenz har kommet opp med et slags finkornet, farga pudder laget av økologiske bomullsfibre, som skal gi inntrykk av tykkere hårstrå og dermed mer volum. Det kommer i fem ulike nyanser fra blond til mørk brun (burde dog gått helt til sort), og ekstrajobber dessuten som tørrsjampo. Effekten er ikke like stor som de beste sprayvariantene, men det redder en fett lugg i nød og er mye mer snill mot miljøet. Jeg har medium brown, den matcher hårargen min godt.

Lille brille

IMG_0687x

Jeg glemmer kanskje å gå med dem, men jeg elsker dem likevel, lesebrillene mine. De er som sagt fra amerikanske Barton Perreira, modellen heter Whitman og er egentlig en herremodell tror jeg. Jeg falt for formen og den tynne gullinnfatningen, og så passer de ansiktet mitt perfekt. Mens dere ser på bilder av meg med snø i håret kan dere jo tenkte litt på at jeg sannsynligvis ligger og plasker i Indiahavet akkurat nå.

TRANSLATION
Just showing off my reading glasses from Barton Perreira. The model is called Whitman, I really like the gold frames, and that they’re so delicate.

Life hack: Mensenkopp

img041

Hadde det ikke vært digg å aldri kjøpe eller bruke en tampong mer i hele ditt liv? Vel, alt du trenger å gjøre er å gå og kjøpe deg en Ruby Cup, Diva Cup, eller hva de heter alle sammen, altså en gummikopp som samler opp menstruasjonsblod. Det har eksistert ganske lenge, men jeg kjenner fortsatt ikke så mange som bruker en. Jeg skjønner at det kan være vanskelig å endre på intimrutinene sine, det tok meg for eksempel to år fra en venninne tipsa meg om det til jeg faktisk kjøpte en selv, men når man først får ut fingern ser man seg ikke tilbake. Det er jo bedre enn tamponger på alle mulige måter: du sparer penger, du sparer miljøet, den holder seg på plass uten å lekke en hel dag, og alt du trenger å gjøre er å tømme den i ny og ne etter behov (for meg holder det for eksempel med to ganger i døgnet).

All informasjon man måtte trenge, fra hvordan den brukes til hvor den kan kjøpes finnes på menskopp.org. Jeg kjøpte min på Røtter.

Resort time

restort-time2
Bilder av Sacha Maric (1), Gilles Bensimon (2-6), ukjent (7), fra en YSL-reklame fra 1972 (8) og Vougue Italia i 74 (9).

Ekstremt bra konsept dette med bryllupsreise. Vi valgte å utsette vår til vinteren for å komme oss bort fra kulda litt, og det er jeg glad for nå kan jeg fortelle. Om få timer sitter vi på et propellfly på vei til en liten koralløy omgitt av Indiahavet, et stykke unna hovedøyene på Seychellene. Utenfor rekkevidde av sivilisasjon generelt og mobildekning og 4G spesielt. Jeg har forhåndsinstilt innlegg som kommer opp mens jeg er opptatt med å plaske, snorkle, sole, spise, ligge og henge på stranda. Ikke for å gni det inn, men jeg tror at hvis man kan bruke ordet fantastisk én gang i løpet av livet så passer det bra nå.

TRANSLATION
We’re off on our belated honeymoon! In a few hours we’ll be on a tiny plane on our way to a tiny coral island outside the Seychelles, in the middle of the Indian ocean. I’ve preset a few posts for you next week like the good blogger I (suddenly) am.

Chiller med løve

1200536.jpg
1200562.jpg
1200552.jpg
Michael Rougier For Life Magazine 1971.

Skuespiller Tippi Hedren og løven hennes bare bader litt, soler seg ved bassengkanten og lekesloss på stuegulvet hjemme i California.

PS. På CanonStyle i dag har jeg delt et av favorittbildene mine fra PS-serien, og skrevet litt om hvordan det ble til.