Honninghud

IMG_6823
IMG_6835

Neimen hei! Med alt for mye annet i hodet de siste ukene har jeg måtte bortprioritere det minst viktige, dvs bloggy. Nå er jeg derimot tilbake, med et dritbra tips dessuten:

For noen uker siden testa jeg ut litt for mange nye produkter på en gang, og huden reagerte ikke spesielt snilt. Så nå holder jeg det så enkelt som mulig, med oljerens, forsiktig peeling (ren yoghurt som en maske for eksempel), og min reneste solkrem. Ett nytt produkt har derimot fått fast plass i det daglige regimet mitt: Sweet Bee Magic fra Medicine Mama’s. Den har til og med erstatta mine elskede oljer. Til å begynne med brukte jeg den som nattkrem, men nå har jeg den under solkremen om dagen også.

Det begynte med at jeg fikk en mail fra en leser som tipset om Egyptian Magic – den nesten-ikoniske biekremen som visstnok skal gjøre underverker. Jeg hadde lest om – og avskrevet – den for lengst, men nå ble jeg interessert igjen. Jeg klikka meg såklart rett inn på iherb, men bare for å finne ut at de har slutta å selge den. Etter litt leting fant jeg dermed alternativet fra Medicine Mama’s. Den har akkurat de samme ingrediensene: olivenolje, bivoks, honning, bipollen, propolis og dronninggele. Den markedsføres som en nærende fuktighetskrem, som også hjelper mot solbrenthet, bitt og utslett og dessuten hjelper på kollagenproduksjonen. De 80 kundevurderingene på iherb forteller om mykere, jevnere hud med mer glød og helende effekt på psoriasis og arr. På toppen av alt er den sertifisert økologisk av CCOF. Kjøpt og gjort.

Konsistensen er fast, men ikke for tjukk, og smelter på fingrene. Hovedingrediensen er olivenolje, noe både farge og lukt vitner om. Den absorberes raskt, og etterlater ingen fet hinne, dermed funker den overraskende godt også på dagtid. Det er sjelden jeg gidder å gå lenge med honning i ansiktet, selv om det gjør mye bra for huden, men med denne kremen får jeg liten tilførsel av honning døgnet rundt. Jeg vet ikke om det er takket være denne eller det minimalistiske regimet jeg fører, men huden min er bedre enn på lenge. Så. Myk. Og klar for sommeren.

Mannlige nyhetsankere i lik jakke!

mannligenyhetsankere

nrk.no

I løpet av en toukersperiode dukket to av de mannlige nyhetsankerne i NRK, Atle Bjurstrøm og Jon Gelius, opp på skjermen i samme sorte dressjakke. Ettersom Atle hadde på seg jakka først, spekuleres det på sosiale medier i om Jon har hermet etter kollegaen. Uttalelser fra mennene tyder derimot på at det hele var et tilfeldig sammentreff.

- Jeg bare tok på meg det stylisten min hadde hengt fram som vanlig, sier Jon i en kommentar.

Begge mennene valgte å kombinere jakka med et stripete slips, men mens Jon matchet med blå skjorte, gikk Atle for en klassisk hvit. Nylig skrev han på Instagram at han ser på opptrinnet som en morsom greie, og bedyrer at han ikke bærer nag til Jon.

Hvem synes du kledde jakka best? Si din mening i kommentarfeltet!

Div bilder fra 2014

img034
Snøkaos en morgen på vei til Blindern.

img001
En Perfect Martini på Fuglen.

img031
En bakgård i Thorvald Meyers gate.

img043c
Malin i SV-kantina og Per Ungs Eros og Psyke.

img032
Dagen etter at det brant i nabogården.

img107b
På vei ut fra lanseringsfesten til Pia Tjelta på Nationaltheateret og Lars på Tranen.

Små favoritter

IMG_6811

Jeg driver og testkjører sminke til bryllupet for tiden, og som de fleste brides med ok vurderingsevne kommer jeg til å gå for “naturlig” look, masse glow, perfekte bryn og ingen voldsomme innslag. Først og fremst har jeg vært på jakt etter en god highlighter som ikke er helt discorama. Traff på første forsøk! Riktignok etter mye research. Living Luminizer fra RMS er en fittedyr, økologisk krem-highlighter, med få, naturlige ingredienser og delikat innpakning. Castor-olje, kokosolje, bivoks og rosmarinekstrakt blir på uforståelig vis til en skimrende, gyllen… jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive konsistensen, den er ganske fast, men litt klissete på en måte. Funker for meg. Ikke et glitterkorn å se, bare en delikat glans som lyser opp øyekrok og kinnbein på det naturligste vis. Check.

Den andre lille boksen inneholder parfyme i pomadeform fra Nykr, et lite, Oslo-basert merke som drives og produseres av Cecilie Frostad Egeberg. Bivoks, aprikoskjerneolje, mandelolje og jojobasmør danner en smøremyk base for produktets stjerne, Iso E Super; duftmolekylet som brukes som forsterker i mange parfymer, men som her står alene (som i kultparfymen Molecule 01 fra Escentric Molecules). Det lukter overhodet ingenting i boksen, men på huden utvikler den seg sakte til en varm, krydret duft av tre og rav. For meg lukter den mest som nakken til kjæresten min, hvilket ikke akkurat er negativt. Det er den perfekte hverdagsparfymen, kjekk å ha i veska for å smøre litt på håndleddene gjennom dagen.

TRANSLATION
Two new, little beauty favorites: 1. Living Luminizer fra RMS. In some magical way four simple ingredients (castor oil, coconut oil, beeswax and rosemary extract) blend into this perfect, organic high lighter, that adds a subtle sheen to cheekbones, brow bones and the inner corner of your eyes, without any glitter. The consistency is kinda sticky and I like that, but it might not be for everyone. And it’s expensive. Still wedding-worthy. 2. Solid perfume from the Oslo based skin care line Nykr. The base is all natural oils and beeswax, while the scent comes from Iso E Super, the molecule made famous through the cult perfume Molecule 01 from Escentric Molecules. It’s odorless in the box, but when you put in on warm skin it develops a warm, kinda spicy scent of wood and amber. To me it smells like my boyfriends neck which is not a bad thing to say the least. It’s the perfect everyday perfume, not overpowering, and easy to carry around in you bag to apply some every now and then.

11 spørsmål

cheap-monday-x-specsavers-johnny-huynh
To gladlakser på Specsavers x Cheap Monday-event i går. Foto av Johnny Huynh.

God fredag! Jeg prøver å fullføre en kvalifiseringsoppgave i dag, og i prokastineringsfasen kom jeg over denne lista som Mariell posta tidligere og fikk ustyrtelig lyst til å svare jeg også. Her kommer det:

1) Om du berre fekk eta éin sak til frukost resten av livet, kva skulle det vera?
Tjukke, luftige pannekaker laget på rømme, med smør, lønnesirup og masse friske bær, pluss kaffe og ferskpressa appelsinjuice.

2) Reise jorda rundt med dei samme folka resten av livet eller bu i samme hus til du dør? Hadde hatt null problemer med å bo i samme hus til jeg dør, såfremt huset var sykt fint og jeg kunne dratt på ferie.

3) Éin sak du skulle ønska at var sunn? Å ikke trene.

4) Regn fire dagar i veka heile året eller aldri meir sjå eit kirsebærtre? Aldri mer se et kirsebærtre. Gir ærlig talt faen i kirsebærtrær.

5) Din favorittblogg? La meg tenke. Det er to bloggere som alltid gir meg endorfinrus når jeg ser at de har oppdatert, og det er Quetzala og Emma Veronica.

6) Den filmen som du ser når du er heime aleine for helga og du kokar kakao og et knekkebrød eller kjøpepizza til middag? Tror faktisk jeg ville kjørt SATC-maraton. Skam på skambeinet.

7) Kva er det siste du gjer før du sovnar? Ser på ASMR-videoer på youtube. Oppdaget fenomenet samt at jeg trigger på ALT for et par dager siden, er besatt.

8) Kvifor er din beste venn din beste venn? Fordi de er rå, og fordi de alltid er der, selv om vi ikke ses så ofte. Og så tror jeg det er avgjørende at vi har kjent hverandre siden vi var små, vi er så ulike at vi kanskje aldri hadde funnet sammen hvis vi møttes i dag.

9) Største guilty pleasure? Allerede nevnte forkjærlighet for ASMR og SATC.

10) Leva eit liv utan frukt eller aldri få ha gardiner? Haha gardiner… Har nettopp sydd to stykker til soverommet og kjenner at jeg har mer lyst på frukt.

11) Om du fekk lov til å få ein heil kroppsdel ekstra, kva skulle det vera og kvar skulle du ha den? Skulle gjerne hatt en ekstra hjerne, en liten en, den kunne vært plassert i mellomgulvet et sted for eksempel.

Apropos orange

orange
Grace Bol på Gallianos vårvisning, leppestift fra Barry M, BB pumps fra Manolo Blahnik.

…denne “sesongens trendfarge”. Jeg er ikke så opptatt av trender, og synes generelt språket som brukes i forbindelse med mote er litt merkelig. Jeg klarer ikke å forholde meg til trendsnakket, hverken på den ene eller den andre måten, der “dette er trendy nå så det vil jeg gå med” og “vet ikke hvorfor, men jeg bare elsker sneakers og helhvitt om dagen” er ytterpunktene (altså å bevisst kle seg etter en trend vs å ikke skjønne at grunnen til at man liker noe er fordi det er trendy). Men jeg er jo egentlig ikke noe bedre selv, her jeg sitter og elsker orange og ikke helt skjønner hvordan det gikk til. For det faktum at jeg de siste, tja, to årene kanskje, gradvis har blitt mer og mer opphengt i denne ganske grelle fargen, sikkert i samme takt som trendslangen sakte men sikkert har løftet hodet, før den til slutt biter til en gang i løpet av vårsesongen… det er jo ikke tilfeldig. Men ikke er det bevisst heller. Jeg vet ikke helt hva jeg prøver å si, kanskje bare at trender virker på underlige måter og orange detaljer kjennes fint om dagen. Helorange sparer jeg til fengsel.

TRANSLATION
Speaking of orange… the “trend colour of the season”. I’m not that concerned with trends, as you may know, and I generally think the language used in fashion is a little weird. I can’t relate to the trend talk in either way; “this is trendy so I wanna wear it” and “I don’t know why, but I just love all white outfits right now” being the two extremes (dressing after trends on purpose vs not realizing you like things because it’s trendy). Despite all this I find myself loving orange and not knowing how it happened. For the past, hm, two years maybe, I’ve gradually grown more and more obsessed with this rather garish colour, probably at the same speed as the trend snake slowly but surely raising its head, preparing to bite some time this spring season… and it can’t be a coincidence, can it. Though it’s not conscious on my part either. I don’t know where I’m going with this, except that trends work in strange ways and orange details feel nice these days. Saving the all-orange outfit for prison.

Tangerine

IMG_6787

Å si at jeg alltid er på jakt etter den perfekte oransje neglelakken er å overdrive, men det er hvertfall ikke noe i veien for at jeg kjøper den skulle jeg komme over en som ser fin ut. Siste tilskudd er nr. 46, tangerine fra Korres. Det greske merket har et såkalt naturlig image, og lager neglelakker uten kjipe ingredienser som aceton, phthalate, formaldehyde og xylene. Likevel, en neglelakk er og blir en, vel, en lakk. Den er i steden tilsatt myrra, mineraler og B5 som de påstår har positiv effekt på neglene, men det har jeg litt vanskelig for å se for meg. Og tester de på dyr? I utgangspuntet ikke, men de selger produktene sine i Kina, der dyretesting er obligatorisk, så er du PETA-medlem eller lignende ville jeg kjøpt en annen neglelakk. Uansett. På bildet har jeg bare ett lag, hvilket er typ mirakuløst sammenlignet med OPIs oransje som trenger fem lag for å se ok ut. Fargen er også superfin, men dessverre flaker den av etter én dag, selv med overlakk.

Over til noe annet: Jeg har ny ring! En liten liten gullslange som krøller seg rundt venstre langfinger. Håndlaget og tilpasset meg av en dame på Etsy. Elsker Etsy.

TRANSLATION
To say that I’m always on the hunt for a perfect orange nail polish would be to exaggerate, however I never let it pass me should I come a cross one that looks good. The latest addition is no. 46, tangerine from Korres. The greek brand has a so called natural profile, and formulates their nail polished without harsh ingredients like acetone, phthalate, formaldehyde and xylene. However, there’s still some highly chemical stuff in there, it’s still nail polish after all. They’ve added myrrh, oligoelements and B5 for keeping nails healthy, but I’m a little skeptical to that too. And do they test on animals? Well, no, but they market their products in China, where animal testing is mandatory, and they are distributed in North America by Johnson & Johnson, who obviously test on animals. However. The colour is really nice, and while I need five coats of my orange OPI polish to make it look ok, this only needs one. Quite amazing. Sadly it flakes off after just a day, even with top coat on. On another note, did you notice my new ring? A coiling little gold snake, handmade and fitted for me by a woman on Etsy.

Utdrag fra iPhone-arkivet

IMG_4072
Nattlig burger på Munchies.

IMG_4130
Kveldstur på Frogner og ballettdansere på H&M-visning.

IMG_4180
Stylingtips: Ullgenser oppå hettegenser oppå skjorte. Hilsen hemmelig trendexpert.

IMG_4132
Div stein bak Monolitten.

IMG_4201
IMG_4209
Lørdagslunsj på Kolonihagen: frikadeller og sitronmarengspai.

IMG_4238
Årets første lørdag med sol: Gikk opp på St.Hanshaugen og bare satt der. Nå skjer det.

Jeg har forresten trukket tre vinnere i Monki-konkurransen, dere har fått mail!