Varme høstdufter

fallperfume

Vi er på vei inn i den aller mest uggne delen av høsten allerede, og det er bare å bunkre opp med ting som kan trøste og lindre mot kald vind og våte ullskjerf. Min topp tre-liste er: Bra bøker, gjerne med intrikate historier i fjerne omgivelser (Donna Tartt: perfekt høstforfatter). Joggebukse i kasjmir (foreløpig bare en fjern drøm for min del). Og creamy parfymer som lukter av nybakt brød og nougat; såkalte gourmand-parfymer som man helst vil spise opp. For eksempel Serge Lutens’ Jeux de peau, en søt, sedertreaktig bakstduft som minner om Santal Majuscule (det nærmeste jeg kommer en signaturduft). Eller limited edition-duften Praliné de Santal fra Parfumerie General, bryllupsparfymen min, som lukter berusende av nøttesjokolade og varmt tre. Begge er å få tak i på Heaven Scent. Og mens vi er inne på tredufter: Tom Ford er på vei til Norge, og med Norge mener jeg Gimle Parfymeri. Santal Blush domineres av sedertre, og er mer krydret enn de to andre, men har en lignende varme i seg som komplimenterer høsten bra. Har åpenbart et slags sedertre-kompleks.

Jeg har forøvrig trukket fem, tilfeldige vinnere i bokkonkurransen, som vil få en mail i løpet av uka. Takk for deltakelsen!

Vinn en viktig bok

IMG_7714-2

Forrige uke lanserte min dyktige venn Oda Faremo Lindholm sin første bok. Den har fått navnet Bullshitfilteret og retter seg mot unge jenter med formål å utstyre dem med kunnskap til å gjennomskue kropps- og livsstilspresset som medie- og populærkulturen skaper. Hun forklarer begreper, synliggjør kunstige strukturer, viser til konkrete eksempler, og plukker fra hverandre temaer som seksualisering, kjøpepress og pornokultur. Det er med andre ord en viktig bok, kanskje årets viktigste, og derfor spurte jeg Oda om jeg ikke kunne dele ut noen bøker til dere. Og det fikk jeg! Har du en lillesøster eller datter du vil gi den til, eller er du kanskje ung selv? Legg igjen en kommentar med e-postadresse og hvorfor du vil ha en, så trekker jeg fem stykker som får tilsendt hver sin bok. “For desperat, endeløs søken etter et perfekt ytre – kall det feminin forfengelighet – er det ultimate hinder for tankefrihet.” (Susan Brownmiller sitert på aller siste side.)

Peel, tone, repeat

IMG_7686b
IMG_7706

Har tre nye favoritting: En alkoholfri toner fra Derma E, en kjemisk peeling fra Silk Naturals og en konjac-svamp. Jaha, konjac-svamp, tenker du kanskje, har det noe med druebrennevin å gjøre?

Neida, det er bare en ansiktssvamp laget av den asiatiske rotgrønnsaken konjac og litt forkullet bambus (sic), som jeg har inkorporert i kveldsrenserutinen min et par ganger i uka. Asiatiske skjønnhetsprodukter har gjort store inntog idet vestlige markedet de siste par årene, og disse svampene dukker opp stadig oftere. Den er myk som et hundeøre og skånsom mot huden, men renser mer effektivt enn et renseprodukt alene. Bare husk å bytte den ut annenhver måned så den ikke utvikler seg til en bakteriebombe.

Det er sikkert ti år siden jeg avskrev toner som en unødvendig del av en hudpleierutine, og det gjorde jeg forsåvidt rett i. Ofte er de fulle av alkohol og gjør lite annet enn å fremskynde en rosinprosessen i ansiktet ditt. Men denne dere… den er så bra. Og alkoholfri. Den gjør jo ikke underverker, tilfører litt fukt og balanserer ph-verdien i huden, men hvis man er en av dem som nyter stunden på badet morgen og kveld er det et digg steg å legge til i rutinen. Toppkarakter på Beautypedia har den og.

Nå til den lille, blå flaska som eliminerer nødvendigheten av alle andre peelingprodukter: den kjemiske AHA-peelingen til Silk Naturals med 8 % melkesyre (jeg har skrevet om kjemisk peeling tidligere, her). Den ligner overnight peelen fra Derma E, men inneholder kun vann, aloe vera, melkesyre, naturlig konserveringsmiddel og, av grunner jeg ikke helt skjønner, sodium bikarbonat (dvs typ bakepulver). Med andre ord er det liten fare for bivirkninger, alt den gjør er å peele, skånsomt, over natta. Melkesyre er dessuten mildere enn for eksempel glykolsyre. Skjønner dere hvor bra det er? Blått gull. Skin Naturals slutter aldri å imponere meg.

Svampen og toneren finner du på iherb, mens AHA-peelingen fås kjøpt på Silk Naturals egen side (frakten er ganske dyr, så jeg anbefaler å slenge med et par renseoljer [mitt udiskutable favorittprodukt] eller kanskje noen mineraløyeskygger mens du er i gang).

Modigliani and ELLE fall trends

wrapcoat

“Robe Coats: Never thought you would be taking a sartorial cue from Hugh Hefner, did you? This season, the house coat makes a major comeback.”

turtleneck

“Extreme Turtlenecks: As someone who is always cold, I am so thrilled to see the development of the turtleneck into something that more closely resembles a sock for your whole head. ”

western

“Western: Let’s say it together: Yeehaw for the cowboy trend for fall. Bring on the rodeo.”

norsecode

“Norse Code: Fair Isle prints, chunky sweaters, and oversize hats remind us of worn leather couches, fireside chats, and brimming goblets of Merlot. Yum.”

oversized

“Larger Than Life: I like the idea of the oversize trend sticking around for fall mainly because it’s the best way to hide an extra few pounds.”

Sources: Text, paintings.

Wedding look

IMG_7653

Etter mye om og men bestemte jeg meg for å overlate hår og sminke til en proff på bryllupsdagen.

Det er jeg sykt glad for; var så nervøs at jeg knapt klarte å spise, langt mindre skulle feks føne håret. Tre uker i forveien klippa Linn på Balanzera meg (ble perf som alltid), og på selve dagen hyra jeg inn den eneste jeg stoler på med en sminkekost: AG Starheim, som til daglig jobber på Gevir på Løkka.

Visjonen min var å se ut som en ekstra fab versjon av meg selv til vanlig. Vi brukte en og en halv time på å krølle håret mitt til det så ut som det gjør av seg selv på en god dag, og så typ 20 minutter på sminke. På huden brukte AG concealer og pressed base fra Glo Minerals (som jeg var så fornøyd med at jeg kjøpte den selv i ettertid) og bittelitt rouge øverst på kinnbeina. På leppene hadde jeg Jane Iredales Just Kissed Forever Pink, som er en slags leppepomade med lett rosafarge som tilpasser seg dine egne farger (høres jo middels flakey ut, men den er faktisk sjukt flatterende). Og det gøyeste av alt: rosa øyeskygge! En gullrødrosa ved navn expensive pink fra Mac. I veska hadde jeg blot paper fra samme merke, de er ganske dyre, men suger opp olje fra huden uten å ødelegge sminka under. Ifølge AG var jeg den første bruden hun hadde sminka som ikke ville ha mascara, men dere: mascara er så jævlig overvurdert.

Lars&Maja07

TRANSLATION
I finally decided to have a professional do my hair and makeup before the wedding, and I’m so glad I did; I was dead nervous and could barely eat, let alone, say, blow-dry my hair. I went for a slightly more fab version of my everyday look, with more defined curls and a little more oomph makeup wise. My MUA did a natural base with concealer and pressed base from Glo Minerals (so pleased with this I bought it for myself afterwards), a tiny bit of rouge on the top of my cheekbones and slightly defined eyebrows. For my lips I got Just Kissed in Forever Pink from Jane Iredale for some slight colour and plump. And the best part: pink eyeshadow! A gorgeous gold-red-pink one called xpensive pink from Mac. I had the blot paper from the same brand in someones bag and that was it. (Mascara: the most overrated thing ever.)

Livets fest

Lars&Maja05
Lars&Maja14-2
Lars&Maja08-2
Lars&Maja27
Lars&Maja20
Lars&Maja63
Lars&Maja36
Lars&Maja069
Lars&Maja070
Lars&Maja087
Lars&Maja098
Lars&Maja102
Lars&Maja104
Lars&Maja111
Lars&Maja120
Lars&Maja124
Foto: Anne Valeur

Verdens beste dag begynte på The Thief, der jeg gjorde meg klar omgitt av forlovere, fotograf, blomsterfolk og stylist. Fordelen med å ha flinke venner er at du kan ansette dem, så det føltes mer som et vorspiel enn noe annet. Blomsterbloggen gjorde blomstene, såklart, jeg sa “lag noe med blått” og lot de ordne resten, det ble perfekt. Men det visste jeg jo fra før. Transporten lå fortøyd utenfor hotellinngangen, og etter en time med champagne og vinking på dekk ankom vi Hellviktangen på Nesodden, der det var vielse i hagen, middag og fest. Det var viktig for meg å ha alt på ett sted, og at alle gjestene var med på hele dagen, og jeg er så takknemlig for at vi fikk det til.

Det er vanskelig å skille ut høydepunkter, men her er noen: når Linnea spilte i vielsen, talen til Lars, og til min fantastiske lillebror, bare å være i samme rom som alle de beste personene jeg kjenner på én gang. Dessuten: at festen utviklet seg til en limbokonkurranse, at en av gjestene spjæra dressbuksa under dedikert breaking og at foreldrene mine var de som holdt ut lengst på dansegulvet.

Married life

IMG_7568
Tusen takk for alle gratulasjoner! Min første uke som gift var skikkelig fin, har for eksempel drukket ettermiddagste på Bristol.

IMG_7624
IMG_7623
Og vært på Drømspill-premieren i Nationaltheateret. Psyko opplegg (og fint).

IMG_7634
Lest bok på toget til Rena.

IMG_7670
IMG_7644
For å henge her og gjenoppta karrieren som frilansmodell… pluss leke med hund, spise lunsj i sola, plukke epler osv.

IMG_7713
Biltur med hund = den beste typen biltur.

IMG_7767
Helgen tilbragte jeg og min ektemann med date på Pjoltergeist, loppis, omvisning i Observatoriet, vin med venner og uventet morgentur i Frognerparken. Elsker å være gift!

TRANSLATION
My first week of being married was great; afternoon tea at Bristol, premiere at the National Theatre, train rides, country houses, dogs in cars and a long, semi-lazy weekend.

Små små sirkler

IMG_7547
IMG_7553

I tillegg til undertøyet jeg skal ha under brudekjolen, kjøpte jeg dette settet da jeg var i Stockholm. Fint under alt. Fra & Other Stories.

TRANSLATION
Delicate new underwear from & Other Stories. Btw I’m getting married in two days, eek!

Fall fabrics

fallfabrics2

Bilder fra net-a-porter.com

I anledning 1. september (og til tross for at jeg bada to ganger forrige uke); her er en slags taktil variant av materialistisk mandag, med fire fine høstplagg som representerer… tja, min klesmessige visjon, om du vil, for den kommende sesongen:

Ifjor kjøpte jeg det perfekte, grå skjerfet i myk ull (ja, fra Acne), men etter bare noen måneder ble det stjålet fra garderoben på Kunstnernes Hus. Jeg gikk halve vinteren uten skjerf i ren trass, så nå er det kanskje på tide å bite i det sure Telemarkseplet og kjøpe et nytt. Tips gjerne om noe som koster under 800 kroner…

Marineblått er alltid fint, men kanskje spesielt om høsten. Jeg er helt besatt av denne kjolen fra Carven etter at jeg prøvde den i helgen, det samme gjelder denne skjorta fra Rodebjer. Begge har den avslappa elegansen jeg alltid ser etter i plagg, og fungerer til alle anledninger.

En annen bra høstfarge er klarrødt, det matcher liksom så bra med den klare lufta. Dessverre føles det alltid for dramatisk å kjøpe røde klær, det finnes alltid noe mer fornuftig å bruke penger på. Bryllup for eksempel. (Har jeg nevnt at jeg gifter meg denne uka?)

Jeg så Hannah and her sisters i går, og i tillegg til at det er en fin film å se en mørk høstkveld, er den full av bra kåper, frakker og ullgensere. Siden FWSS-kåpa er uoppnåelig dyr, har jeg store planer om å skaffe meg en brukt (typisk ting man kan finne på for eksempel Fretex Majorstua), helst en som ser ut som den er stjålet fra en Woody Allen-karakter.