4 thoughts on “in the mood for love

  1. Når du byttet fra steinern til Foss, startet du på første året igjen da? Eller fortsatte du bare til andre året? (evntl, måtte du ta opp fag da?) Står i samme situasjon som deg hvor jeg føler at arbeid- og sosialmiljøet er dårlig, og føler egentlig ikke jeg har lært noe særlig på dette halve året.

    • hei sara! ja, jeg valgte faktisk å ta første klasse om igjen. først, da jeg skjønte at det ville være tilfellet, så jeg det som en umulighet, men innså snart at jeg ikke hadde noe annet valg. det ville vært utenkelig for meg å ha gått tre år på steinerskolen. jeg kommer egentlig fra en veldig ikke-steinerfamilie, og dermed ble det nok en litt for stor overgang for meg, blant annet mtp struktur og pedagogikk. jeg tok 1. om igjen og tenkte at det ville bli lett, ettersom jeg allerede hadde gått året uoffisiellt, men det var drithardt, og hva jeg lærte på steinern kom meg knapt til gode. dette fikk meg nok også til å innse viktigheten av byttet jeg hadde gjordt: ja, det har vært langt fra bare gøy, men jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg følte at jeg lærte mer ila 1 år på foss, en hva jeg ville gjort etter 3 år på steinern. jeg råder deg til å ta et møte med rådgiverene på foss(eller skolen du ønsker å bytte til) før søknadsfristen går ut, eller meg og, for den saks skyld. det krever jo en del viljestyre å faktisk ta et år om igjen – det ekstra året har føltes som en evighet i perioder, men også gått veldig fort til tider, spesielt etter jeg begynte i 3. lykke til xxx

  2. Slik jeg har skjønt det, gikk du videregående på Foss? Er det noen grunn til at du valgte det? Og hvordan er det som skole?

    • var litt frem og tilbake da jeg valgte vgs – først et par uker på MK på elvebakken (som jeg hatet. gruppearbeid med uengasjerte folk og dårlig arbeidsmiljø. skal ikke si så mye på det sosiale, det ga jeg jo ikke så mye tid, men var rett og slett ikke helt min greie), så byttet jeg og gikk resten av året på kunstlinja på oslo by steinerskole. kunsten var fantastisk, det sosiale var fantastisk, resten ga meg derimot ingenting. etter et år hvor jeg følte jeg ikke hadde lært noe nyttig bytta jeg for foss, og er SÅ takknemlig for valget jeg gjorde. foss krever mye av deg, ikke alle lærere er like rettferdige, og jeg har vært mye frustrert, men jeg har det likevel fint. det sosiale og arbeidsmiljøet er godt, og den komboen betyr mye for meg. det er viktig for meg å lære mye OG ha det hyggelig. hvis du starter der må du bare huske å ta historie og filosofi med ellen gulli :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*